×

Turite klausimų?

    ×

    Šriftas:

    Fonas:

    Iliustracijos

    2020.03.04 | Seminaras „Balso kaukės: prigimtinis balsas ir jo transformacijos“

    Renginio data: 2020-03-04
    Laikas: 13:30-18;15
    Vieta: LMTA II (Kongresų) rūmai (Vilniaus g. 6-2/Tilto g. 16, Vilnius)

    Seminaras

    Registracija baigta

    Publikavimo data: 2020-02-07
    Peržiūrų skaičius: 641

    Kviečiame į  LMTA doc. dr. Brigitos Bublytės seminarą „Balso kaukės: prigimtinis balsas ir jo transformacijos“, kuris vyks 2020 m. kovo 4 d. trečiadienį, 13.30 val. LMTA II (Kongresų) rūmuose, Vilniaus g. 6-2 / Tilto g. 16, 303 auditorijoje. Registracija vyksta iki kovo 2 d.

    Dr. doc. Brigitos Bublytės kūrybinės dirbtuvės „Balso kaukės: prigimtinis balsas ir jo transformacijos” atskleidžia balsą kaip instrumentą ir bendrus balsinės raiškos principus, tinkančius bet kokiai stilistikai. Siekiama supažindinti ir suteikti priemones balso išlaisvinimui nuo įtampų. Naudotis juo pasirinktoje stilistikoje ar kasdienybėje. Balsas gali keisti tembrą ir „užsidėti” savotišką „balso kaukę”, o muzikiniai instrumentai neturi  šios ypatybės, tad balso kaip instrumento savybė transformuoti tembrą yra šių kūrybinių dirbtuvių raktas į sąmoningą balsinės raiškos pasaulį.

    Programos tikslas – Teoriškai ir praktiškai supažindinti dalyvius su bendrais balsinės raiškos principais. Gautas žinias padėti integruoti į kasdienybės veiklą bei sceninę – kūrybinę praktiką.

    REGISTRACIJA BAIGĖSI

    Seminaras Vilniuje „Balso kaukės: prigimtinis balsas ir jo transformacijos“, Doc. dr. Brigita Bublytė
    Data: 2020 m. kovo 4 d., trečiadienis
    Laikas: 13.30–18.15 val. (6 akad. val.)
    Vieta: LMTA II (Kongresų) rūmai (Vilniaus g. 6-2/Tilto g. 16, Vilnius)
    Kaina: 28  Eur. (6 akad. val.)
    Tikslinė grupė: Dalykų mokytojai (muzikos mokytojai), pradinio ugdymo mokytojai, priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo institucijų pedagogai.

    Seminaro dalyviams bus išduodami akredituoto LMTA Karjeros ir kompetencijų centro KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO PAŽYMĖJIMAI (veiklos vertinimo ir akreditavimo pažyma Nr. KT3-2).

    Programos uždaviniai:

    • Aptarti balso fenomeną ir balso kaip instrumento struktūrą.
    • Aptarti kūno ir balso santykį.
    • Supažindinti su pagrindinėmis balso kaip instrumento sistemomis.
    • Supažindinti su pratimais, skirtais kiekvienos sistemos lavinimui.
    • Išsiaiškinti, kas gali būti geri mūsų mokytojai kasdienybės praktikoje.
    • Išsiaiškinti, kas yra prigimtinis balsas. Kaip galima jį suvokti.
    • Suteikti  žinių, kaip valdyti ir sąmoningai transformuoti balso tembrą. Kokiais būdais „užsidėti” „balso kaukę”.
    • Pateikti kitos kultūros „Balso kaukių” pavyzdžių (pvz. flamenko, gerklinio dainavimo, persų ar kt.)
    • Praktiškai parodyti, kaip kitos kultūros ar vokalinės technikos pažinimas gali padėti atskleisti ir išlaisvinti  balsą.
    • Suteikti priemones individualaus balso išlaisvinimui ir atskleidimui.

     

    Dainininkė, aktorė Brigita Bublytė mokėsi Balio Dvariono muzikos mokykloje gitaros ir vokalo specialybes, vėliau studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vokalo ir aktorinio meistriškumo specialybes. 2005 m. baigė LMTA magistrantūrą, aktorinio meistriškumo specialybę. 2009 m. mokėsi Thomo Clementso canto difónico meistriškumo kursuose Barselonoje, 2010-2011 m. – Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco Sevilijoje, Ispanijoje.

    Nuo 1995  m. dirbo “Yamaha” muzikos mokykloje dainavimo ir kvėpavimo mokytoja. Nuo 2002 m. dėsto Vilniaus kolegijoje. Veda balso ir kvėpavimo seminarus įvairiuose miestuose.

    Atliko pagrindinius vaidmenis Kęstučio Antanėlio ir Arūno Navako roko operose “Meilė ir mirtis Veronoje” (Džiuljeta; režisierius Eimuntas Nekrošius) bei “Peras Giuntas” (Solveiga; režisierius Ignas Jonynas). Daugelį metų bendradarbiavo su Vladimiru Čekasinu, kartu su jo teatralizuotais muzikiniais projektais pasirodė daugelyje džiazo festivalių Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Švedijoje, Danijoje, Latvijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Lietuvoje. Dalyvauja projekte “Siete Impresiones Sinfónicas” su perkusininku Leonard Gincberg ir vargonininku Wolfgang Seifen, su pastaruoju projektu koncertavo keliuose Vokietijos ir Ispanijos improvizacinės muzikos festivaliuose. 2010 ir 2011 m. kaip solistė pasirodė festivalyje “Flamenco en Alamillo” Ispanijoje.

    Teatro scenoje sukūrė ne vieną pagrindinį vaidmenį Jono Vaitkaus, Oskaro Koršunovo, Valentino Masalskio režisuotuose spektakliuose, nusifilmavo Jono Vaitkaus filme “Vienui vieni”.

    Yra sukūrusi dainų, miuziklą “Vakaras” (kurį 2000 m. pastatė tarptautiniame teatro festivalyje Bratislavoje), muzikinį spektaklį “Uždaras vakaras” (kartu su Jūrate Paulėkaite ir Dainiumi Gavenoniu, pastatytą Oskaro Koršunovo teatre 2008 m.), muzikinius spektaklius “Žmona Deivė” ir “Katinas, kuris gyveno milijoną gyvenimų”. Bendradarbiauja įvairiuose muzikiniuose-teatriniuose projektuose kaip tekstų autorė ir režisierė.

     

    BENDRAUKIME:
    LMTA Karjeros ir kompetencijų centras
    Tel. nr. +370 686 72012; (8 5) 26 111 42
    kkcrenginiai@lmta.lt
    www.kkc.lmta.lt
    Draugaukime Facebooke

    Sutinku, kad mano pateikiamus asmens duomenis AKK naudotų tiesioginės rinkodaros tikslais (siunčiant naujienlaiškius, reklamą ir kitus informacinius pranešimus) ir patvirtinu, kad susipažinau su Privatumo politika.